חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כדורי שוקולד לפי עונות השנה

כדורי השוקולד האהובים הם מסוג הקינוחים שתמיד כיף להכין, תמיד כיף לאכול ותמיד נראים נהדר בכל שולחן מתוקים. אבל מה אם ניקח את הקונספט הזה צעד אחד קדימה, ונתאים את הטעמים, הציפויים והתוספות לעונות השנה? פתאום כל כדור הופך לרמז של עונה, טעם שמשקף את האווירה בחוץ ומרקם שמתאים בדיוק למזג האוויר. כי למה לא להפוך משהו קלסי להרבה יותר מעניין, עם קצת חשיבה יצירתית.

קיץ של קלילות: טעמי קוקוס, לימון ופירות יער

בקיץ אנחנו מחפשים משהו קליל, מרענן ולא כבד מדי. כאן נכנסים לתמונה כדורי שוקולד עם טוויסט חמצמץ של גרידת לימון, שוקולד לבן וקוקוס. השוקולד משתלב בצורה הרמונית עם טעמים חמוצים ופירותיים שנותנים תחושת קרירות טבעית. אפשר לשלב שברי פטל קפוא, חתיכות אננס מיובש או ריבת תותים עדינה שייתנו צבעוניות וטעם רענן. גם תוספת של עלי נענע קצוצים דק יוצרת הפתעה בכל ביס. כדאי להגיש את הכדורים כשהם קרים מאוד, אולי אפילו קפואים קלות, להגברת תחושת הרעננות שבדיוק מתאימה ליום קיץ חם.

סתיו מתקרב: תבלינים חמימים וקרמל

כשהאוויר מתחיל להתקרר והעלים משנים צבע, מתעורר צורך בטעמים חמימים, עמוקים ונעימים. כדורי שוקולד עם קינמון, ציפורן וקורט ג'ינג'ר, יוצרים ביס שיש בו זיכרון של עוגת תפוחים מתובלת. ניתן להוסיף ריבת תפוחים עם חתיכות קטנטנות, דבש כהה או קרמל מלוח שממלא את המרכז של כל כדור. כדאי לשלב גם שברי ביסקוויט או שיבולת שועל, שמאזנים את הרכות ונותנים קראנץ’ עדין. ציפוי של אגוזי מלך קצוצים דק או תערובת של סוכר חום עם תבלינים חורפיים, ייתן שכבה חיצונית שמזכירה עוגיות ביתיות של סתיו.

חורף חורפי: טעמים של שוקולד כהה, טחינה וקפה

בחורף הכול נהיה עמוק יותר, מתובל יותר, מנחם יותר. כדורי שוקולד שמבוססים על שוקולד מריר מאוד, טחינה גולמית, קפה נמס או מחית ערמונים מביאים איתם משקל רגשי, חמימות וביס שנשאר איתך. זו עונה שמתאימה גם לחומרי גלם כמו חלווה, אגוזי לוז קלויים ושוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים. את כדורי השוקולד החורפיים אפשר גם לטבול בשוקולד מומס שיתקשה לציפוי מבריק, או לפזר מעל אבקת קקאו כהה במיוחד למראה דרמטי. והם מושלמים ליד ספל תה חם או אספרסו מהביל.

אביב צבעוני: טעמים פרחוניים ומרקמים קלילים

האביב הוא עונה של איזון, רעננות ופריחה. בדיוק כך גם הכדורים יכולים להשתנות לטעמים קלילים, מתקתקים ומעוררי חיוך. שימוש בתמצית ורדים, מי פריחת תפוז, שוקולד לבן או קרם וניל עדין יוצר ביס רך ונעים שמתמוסס על הלשון. שילוב של פיסטוקים טחונים, אגוזי פקאן או תוספת של שבבי קוקוס, ישדרגו את המרקם מבלי להעמיס בטעמים כבדים. ניתן לשלב גם נגיעות של לבנדר מיובש, טיפות מייפל או גרידת תפוז לקלילות אביבית שתשמח את מי שאוהב קינוחים עדינים.

ציפויים שמשתנים לפי מזג האוויר

מעבר לטעמים עצמם, גם לציפויים יש תפקיד חשוב ביצירת התאמה מושלמת לעונה. בקיץ נעדיף ציפויים קלים שלא נמסים במהירות, כמו קוקוס קלוי, שוקולד מוקפא, סוכריות צבעוניות או אבקת שקדים. בסתיו ובחורף אפשר להעמיק את הטעם עם קקאו איכותי, אגוזים גרוסים, פתיתי שוקולד מריר או ציפוי קרמל דביק. באביב ציפויים צבעוניים עם אבקת סלק, פיסטוקים או סוכר ורוד מוסיפים מראה מרענן ותחושה של חגיגה. כל שינוי קטן בציפוי משנה לגמרי את החוויה. כי לא משנה אם חם, קר, רטוב או יבש, כדור שוקולד שתואם את העונה מרגיש כמו החיבור המדויק בין טעם לרגע.